ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ? - PINCON-CHARLOT MONIQUE, PINCON MICHEL,


Γιατι οι πλούσιοι γίνονται όλο και πλουσιότεροι και οι φτωχοί όλο και φτωχότεροι;  Το πρώτο μου εγχειρίδιο κριτικής σκέψης.
Pincon-Charlot Monique, Pincon Michel, Lecroart Etienne
Μετάφραση: Μαρία Χρίστου, 
Εκδόσεις: Χαραμάδα


Γιατί οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί όλο και φτωχότεροι;
Πρόκειται για ένα ερώτημα που πολλάκις έχει τεθεί και θα συνεχίσει να διατυπώνεται όσο οι κοινωνικές και οικονομικές αδικίες θα είναι κομμάτια της καθημερινότητάς μας.
Οι κοινωνιολόγοι Michel και Monique Pincon-Sarló, θεωρώντας ότι ποτέ δεν θα είναι πολύ νωρίς για την αμφισβήτηση και την αναθεώρηση της κοινωνίας, αποφάσισαν να προσεγγίσουν το όλο θέμα από την παιδαγωγική σκοπιά με στόχο την παιδική ηλικία που προετοιμάζεται για την έξοδό της  στην κοινωνία που έχουν διαμορφώσει οι μεγάλοι και οι συνθήκες της κάθε εποχής.
Κοινωνικές τάξεις, χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, κοινωνικό κεφάλαιο, ο πλούτος, η φτώχεια, η ανισότητα...
Η μετάφραση της Μαρία Χρίστου, συμβάλλει τα μέγιστα στην απόδοση του κειμένου και των νοημάτων του και τα σκίτσα του Étienne Lécroart με το χιούμορ τους και την πετυχημένη κριτική τους έρχονται να συμπληρώσουν το όλο εγχείρημα του βιβλίου.

Για παιδιά αλλά και για μεγάλους που  χρειάζονται μία επανάληψη των αυτονόητων. 

Κατερίνα Σαμψώνα

Σχόλια