Τα χρυσόψαρα και άλλα 49 ανεκδιηγήματα, Θάνος Αθανασόπουλος


Τα χρυσόψαρα και άλλα 49 ανεκδιηγήματα
Θάνος Αθανασόπουλος
Εκδόσεις Πικραμένος



Τα Χρυσόψαρα και άλλα 49 Ανεκδιηγήματα. 50 διηγήματα, σχεδόν αυτοβιογραφικά, σχεδόν φαντασιακά με τη μουσική σε όλες τις μορφές της να κυριαρχεί.
Ιστορίες για τον άνθρωπο που μπορούσε να ακούσει τα ζώα, την γοργόνα, για το ξεμάτιασμα με την χλωρίνη, για έρωτες συμβατικούς που θα εξυπηρετούσαν στην Διασταύρωση σκύλων, για το πως να φτάσετε το 5ο Επίπεδο Συνειδητότητας και άλλα 45 διηγήματα που σου δίνουν την αίσθηση κάθε φορά, ότι κάποιο παράθυρο ανοίγει  και η εξιστόρηση μιας ιστορίας φτάνει στα αυτιά σου.
Ιστορίες μύθοι, με τους ήρωες να έχουν τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που συναντούμε γύρω μας και που έχουν κάτι από παλιά να μας πουν. 
Ο Θάνος Αθανασόπουλος χρησιμοποιεί το χιούμορ μέσα από τον καθημερινό λόγο, με γραφή που σε υποχρεώνει να φτάσεις έως την τελευταία σελίδα, εξυπηρετώντας τον σκοπό ενός δύσκολου είδους όπως είναι αυτό του διηγήματος. Ο συγγραφέας καλείται μέσα σε λίγες γραμμές ή σελίδες να καταγράψει μία ιστορία που θα κρατήσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη και που περικλείει όλα τα νοήματα που χρειάζονται.
Η πρώτη του συγγραφική προσπάθεια στέφεται με επιτυχία και αναμένουμε την επόμενη.


Κατερίνα Σαμψώνα

Σχόλια